Forberedelser til babysvømming

Forberedelsene før babysvømming starter allerede i hjemmet. En forberedt baby vil raskere kunne få glede av babysvømming i basseng. Dette er selvfølgelig også svært individuelt, men vi anbefaler de fleste til å starte med noen av punktene vi har listet under.

  • Å starte i en badebalje eller et badekar hjemme, er god forberedelse. Senk gjerne temperaturen ned til 32-34 grader, slik at barnet venner seg til bassengtemperaturen. I badebaljen er det ikke nødvendig med masse vann fra start av,men bare det å ligge på ett vått håndkle i bunnen av baljen er god nok start for den lille babyen.
  • Litt forsiktig vannsprut, en våt vaskeklut eller en badeleke gjør barnet nysgjerrig. Når barnet kan sitte uten støtte, er det god trening å la det leke med dusjhodet selv. På den måten blir det vant til vannet.
  • Å dusje sammen med babyen er også bra, babyen tilvennes da å få litt vann over hodet. Husk å ta det i rolig tempo og vær forsiktig, babyen kan være glatt å holde.

La aldri babyen være alene eller uten tilsyn i badekaret eller dusjkabinettet. Dykk aldri barnet under vann hjemme. Besøk gjerne en svømmehall, om det er mulig. Det kan være mye støy i en svømmehall, så det er lurt med et besøk dit så får dere se å kjenne litt på babyens reaksjon.

Lykke til med babysvømming 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok